• Bułka do hamburgerów czarna Grano 5 szt.
• Masło 80 g
• Sos majonezowy czosnkowy 150 g
• Sałata rzymska 150 g
• Łosoś medaliony 5 szt.
• Kalmary pierścienie panierowane Sea Story 10 szt.
• Pomidor koktajlowy 15 szt.
• Liście shiso - kilka szt.
• Chorizo 150 g
• Kapary z szypułkami w occie Arco 100 g
Sposób przygotowania:
Wyłóż sałatę rzymską, dodaj wcześniej zgrillowany medialion z łososia (nie rozmrażaj go przed grillowaniem – grilluj po 2,5 min. z każdej strony). Kalmary przygotuj na głębokim tłuszczu, odsącz z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Pomidory koktajlowe pokrój w grube plastry, liście shiso drobno posiekaj. Bułkę przyrumień na teflonowej patelni z odrobiną masła.
Sposób podania:
Spód bułki posmaruj sosem czosnkowym. Na bułce kolejno wyłóż: usmażone kalmary, medialony łososia, pomidorki koktajlowe i posiekane liście shiso, dopełnij kompozycję kaparami i chorizo. Wierzch bułki posmaruj sosem, przykryj całość.