Przejdź do głównej treści
Burger Seafood z łososiem, kalmarami i kaparami
Burger seafood z łososiem, kalmarami i kaparamiBurger seafood z łososiem, kalmarami i kaparami
Kategoria: Burgery

Burger seafood z łososiem, kalmarami i kaparami

5 osób
Składniki

• Bułka do hamburgerów czarna Grano 5 szt.
• Masło 80 g
• Sos majonezowy czosnkowy 150 g
• Sałata rzymska 150 g
• Łosoś medaliony 5 szt.
• Kalmary pierścienie panierowane Sea Story 10 szt.
• Pomidor koktajlowy 15 szt.
• Liście shiso - kilka szt.
• Chorizo 150 g
• Kapary z szypułkami w occie Arco 100 g

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Wyłóż sałatę rzymską, dodaj wcześniej zgrillowany medialion z łososia (nie rozmrażaj go przed grillowaniem – grilluj po 2,5 min. z każdej strony). Kalmary przygotuj na głębokim tłuszczu, odsącz z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Pomidory koktajlowe pokrój w grube plastry, liście shiso drobno posiekaj. Bułkę przyrumień na teflonowej patelni z odrobiną masła. 

Sposób podania:
Spód bułki posmaruj sosem czosnkowym. Na bułce kolejno wyłóż: usmażone kalmary, medialony łososia, pomidorki koktajlowe i posiekane liście shiso, dopełnij kompozycję kaparami i chorizo. Wierzch bułki posmaruj sosem, przykryj całość.

Burger seafood z łososiem, kalmarami i kaparamiBurger seafood z łososiem, kalmarami i kaparami
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Burger seafood z łososiem, kalmarami i kaparami
Czego szukasz?
Zamknij
Burger seafood z łososiem, kalmarami i kaparami
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu