Nowość
Kategoria: Burgery
1 osoba
Składniki
- Łosoś burger vac mrożony Mowi 1 szt.
- Mini bułka czarna hamburger Grano 1 szt.
- Sałatka Wakame Asiya 40 g
- Pak choi 100 g
Składniki na krewetki:
- Krewetki 31/40 surowe obrane z ogonem mrożone IQF Sea Story 2 szt.
- Panierka panko Asiya 20 g
- 1 jajko
Składniki na sos:
- Chili chrupiące w oleju Laoganma 1 łyżka
- Majonez 2 łyżki
Przygotowanie
Przygotowanie krewetek:
Krewetki rozmroź i oczyść. Jajko rozkłóć w misce. Krewetki obtocz w jajku i panierce panko. Smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.
Przygotowanie sosu:
Majonez wymieszaj z chrupiącym chilii w proporcji 2:1.
Sposób podania:
Bułkę zgrilluj od strony miękiszu, mięso wysmaż na wybrany stopień. Burgera złóż warstwowo: dół bułki, sos, pak choi, burger, sałatka wakame, góra bułki.