Przejdź do głównej treści
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Burger azjatycki z łososiem i krewetkąBurger azjatycki z łososiem i krewetką
Nowość
Kategoria: Burgery

Burger azjatycki z łososiem i krewetką

1 osoba
Składniki
  • Łosoś burger vac mrożony  Mowi 1 szt.
  • Mini bułka czarna hamburger Grano 1 szt.
  • Sałatka Wakame Asiya 40 g
  • Pak choi 100 g

Składniki na krewetki:

  • Krewetki 31/40 surowe obrane z ogonem mrożone IQF  Sea Story 2 szt.
  • Panierka panko Asiya 20 g
  • 1 jajko

Składniki na sos:

  • Chili chrupiące w oleju Laoganma 1 łyżka
  • Majonez 2 łyżki
Przygotowanie

Przygotowanie krewetek:
Krewetki rozmroź i oczyść. Jajko rozkłóć w misce. Krewetki obtocz w jajku i panierce panko. Smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.

Przygotowanie sosu:
Majonez wymieszaj z chrupiącym chilii w proporcji 2:1.

Sposób podania:
Bułkę zgrilluj od strony miękiszu, mięso wysmaż na wybrany stopień. Burgera złóż warstwowo: dół bułki, sos, pak choi, burger, sałatka wakame, góra bułki.

Paweł Fajfrowski
Autor przepisu
Paweł Fajfrowski
Burger azjatycki z łososiem i krewetkąBurger azjatycki z łososiem i krewetką
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Czego szukasz?
Zamknij
Burger azjatycki z łososiem i krewetką
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu