Przejdź do głównej treści
Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango
Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango
Kategoria: Azja

Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango

5 osób
Składniki

Bulion:

  • Pasta miso jasna 60 g
  • Bulion warzywny 1 l
  • Suszone glony kombu 30 g
  • Sól, pieprz

Dodatki:

  • Kasza quinoa Grano 500 g
  • Kmin rzymski
  • Cieciorka w puszce Arco 1 szt.
  • Sałatka wakame 300 g
  • Ogórek świeży 500 g
  • Mango świeże 1 duże
  • Marynowana tykwa 200 g
  • Awokado połówki mrożone 5 szt.
  • Fasolka edamame 200 g
  • Pomidorki cherry 300 g
  • Mikroliście groszku 1 op.
  • Sezam czarny - do dekoracji
Przygotowanie

Bulion:
Bulion warzywny zagotuj z dodatkiem wodorostów kombu. Wodorosty wyjmij i pokrój w cienkie paski. Do bulionu dodaj pastę miso.

Dodatki:
Kaszę quinoa ugotuj z dodatkiem kuminu w osolonej wodzie w stosunku 2:1. Mango pokrój w paski, ogórka w kostkę, a awokado w kawałki.

Sposób podania:
Kaszę wyłóż w misce, poukładaj na niej wszystkie składniki, zalej całość gorącym bulionem miso.

Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango

Zobacz też kategorie

Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango
Czego szukasz?
Zamknij
Poke bowl z kaszą quinoa, ciecierzycą, kanpyo i mango
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu