Kategoria: Śródziemnomorska
4 osoby
Składniki
• Tuńczyk red saku 450 g
• Sos sojowy Yamasa 25 g
• Oliwa z oliwek extra virgin z bazylią 25 ml
• Burrata 200 g
• Pomidory świeże 200 g
• Bazylia świeża
• Chleb
• Sól 2 g
• Pieprz czarny 2 g
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
Tuńczyka pokrój na małe kostki, przypraw sosem sojowym, oliwą i szczyptą soli. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę, pokrój w kostkę i przypraw oliwą, solą, pieprzem i bazylią. Porwij ser burrata na duże kawałki.
Sposób podania:
Tak przygotowanego tuńczyka, pomidory i burratę ułóż naprzemiennie na talerzu. Przybierz kremem ze zmiksowanych świeżych pomidorów i paskami opieczonego chleba.