Przejdź do głównej treści
Tatar z tuńczyka z serem burrata
Tatar z tuńczyka z serem burrataTatar z tuńczyka z serem burrata

Tatar z tuńczyka z serem burrata

4 osoby
Składniki

• Tuńczyk red saku 450 g
• Sos sojowy Yamasa 25 g
• Oliwa z oliwek extra virgin z bazylią 25 ml
• Burrata 200 g
• Pomidory świeże 200 g
• Bazylia świeża
• Chleb
• Sól 2 g
• Pieprz czarny 2 g

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Tuńczyka pokrój na małe kostki, przypraw sosem sojowym, oliwą i szczyptą soli. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę, pokrój w kostkę i przypraw oliwą, solą, pieprzem i bazylią. Porwij ser burrata na duże kawałki.

Sposób podania:
Tak przygotowanego tuńczyka, pomidory i burratę ułóż naprzemiennie na talerzu. Przybierz kremem ze zmiksowanych świeżych pomidorów i paskami opieczonego chleba.

Tatar z tuńczyka z serem burrataTatar z tuńczyka z serem burrata
Newsletter

Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na twoją skrzynkę. Nic cię nie ominie!

Zapisz się do newslettera
Newsletter
Komunikat
Zamknij
Tatar z tuńczyka z serem burrata
Czego szukasz?
Zamknij
Tatar z tuńczyka z serem burrata
Akademia Bidfood nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu